Συχνές Ερωτήσεις

Διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο με συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις που σας βοηθούν να ξεκαθαρίσετε θέματα που δεν γνωρίζετε.

Το πετρέλαιό σας είναι φιλικό στο περιβάλλον?

Το πετρέλαιο θέρμανσης περιέχει ειδικά πρόσθετα για βελτιωμένη καύση, ώστε να επιτυγχάνεται οικονομία και εκπομπή λιγότερων ρύπων. Επιπλέον, το νέας γενιάς πετρέλαιο θέρμανσης παράγεται με αυστηρές προδιαγραφές σε σύγχρονες εγκαταστάσεις διύλισης, εξασφαλίζοντας χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο μειώνοντας έτσι τη φθορά του λέβητα και το σχηματισμό ρυπογόνων ενώσεων.

Γιατί να κάνω απεντόμωση-μυοκτονία;

Τα έντομα (κατσαρίδες, κουνούπια κ.ά.) καθώς και τα τρωκτικά(ποντίκια, αρουραίοι) προκαλούν σοβαρά προβλήματα, τόσο στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα του ανθρώπου, όσο και στην υγεία του. Ενοχλήσεις, διάφορες αλλεργίες και δηλητηριάσεις αποτελούν τις παρενέργειες της δράσης τους. Τέλος, ένας μεγάλος αριθμός τροφίμων είτε μολύνεται είτε καταστρέφεται από τα περιττώματα και τους μικροοργανισμούς που μεταφέρουν αυτοί οι παρείσακτοι οργανισμοί. Καταγεγραμμένα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας , όπως πανώλη, χολέρα, εγκεφαλίτιδα, ιό Δυτικού Νείλου κ.ά.

Πότε και πόσο συχνά πρέπει να κάνω απεντόμωση;

Αυτό καθορίζεται από το είδος του ακινήτου (οικιακός ή επαγγελματικός χώρος) καθώς και το μέγεθος της προσβολής.Οπότε εμπειρικά, διαχωρίζουμε και προτείνουμε :
Οικιακοί χώροι.Από Μάρτιο ως και Οκτώβριο ,ειδικότερα αυτοί οι δύο μήνες είναι και οι πλέον κατάλληλοι, ο Μάρτιος, για να εξολοθρεύσουμε το μεγαλύτερο μέρος των κατσαριδών, επεμβαίνοντας έτσι στον βιολογικό τους κύκλο και ο Οκτώβριος, για την εξολόθρευση όποιου πληθυσμού έχει φωλιάσει στα σπίτια μας.
Επαγγελματικοί χώροι.Δεδομένου ότι αυτοί οι χώροι είναι πιο ευαίσθητοι εξαιτίας των υλικών που διακινούνται, προτείνουμε οι εφαρμογές να πραγματοποιούνται περίπου κάθε 3μήνες ώστε να τηρείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Παρασιτολογικού ελέγχου με πλήρως ενήμερα όλα τα αρχεία που ζητούν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Πώς εκλέγεται ο διαχειριστής και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του?

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, μπορεί να είναι ιδιοκτήτης, ενοικιαστής ή τρίτο πρόσωπο μη ιδιοκτήτης, εκλέγεται δε από τη Γενική Συνέλευση και η απόφαση λαμβάνεται από τις ψήφους που ορίζει το κάθε καταστατικό της πολυκατοικίας.
Η θητεία του διαχειριστή είναι για ένα χρόνο, μπορεί όμως να εκλεγεί ξανά και δεν αμείβεται για τις υπηρεσίες του. Δεν είναι δυνατόν να υποχρεώσεις κάποιον να ασκήσει τα καθήκοντα του διαχειριστή για πολλούς λόγους έτσι αν κανένας ιδιοκτήτης δεν δέχεται να αναλάβει τη διαχείριση, τότε την αναλαμβάνει εταιρεία διαχείρισης κτιρίων.

Η εταιρεία διαχείρισης κτιρίων αποτελεί μια σύγχρονη λύση γιατί απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από τη διαχείριση Αναλαμβάνει εξόφληση των λογαριασμών κοινοχρήστων δαπανών , όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, καθαριότητας, πετρελαίου. Επιβλέπει τις εργασίες στους κοινόχρηστους χώρους. Αναλαμβάνει την κατανομή των κοινοχρήστων δαπανών και έκδοση αναλυτικού λογαριασμού για κάθε διαμέρισμα χωριστά, ανάλογα με τα χιλιοστά συμμετοχής του. Εισπράττει τα οφειλόμενα κοινόχρηστα των διαμερισμάτων. Φροντίζει για τα διοικητικά θέματα σύμφωνα με τον κανονισμό, όπως σύγκληση συνέλευσης του κτιρίου και τήρηση των πρακτικών. Φροντίζει να υπάρχει διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες

Πως πρέπει να κατανέμονται τα ποσά των κοινόχρηστων δαπανών

Εάν η οικοδομή έχει κανονισμό τότε ακολουθούμε ό,τι αναφέρεται στον κανονισμό. Εάν όχι, τότε σύμφωνα με το νόμο 3741/29 όλες οι κοινόχρηστες δαπάνες (πετρέλαιο, καθαρίστρια, ανελκυστήρας, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΔ, κτλ) κατανέμονται σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε διαμερίσματος. Παρ’ολα αυτά ο νόμος αυτός μπορεί να παραβλεφθεί στην περίπτωση που υπάρχει ομόφωνη απόφαση όλων των ιδιοκτητών της οικοδομής.

Ένας ένοικος διαφωνεί και αρνείται να πληρώσει για μία έκτακτη εργασία της οικοδομής. Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση;

Εάν η οικοδομή έχει κανονισμό τότε ακολουθούμε ό,τι αναφέρεται στον κανονισμό. Εάν όχι, τότε σύμφωνα με το νόμο 3741/29 για οποιαδήποτε εργασία / δαπάνη θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση όλων των ιδιοκτητών. Εάν έστω και ένας διαφωνεί, η εργασία δεν μπορεί να γίνει.

Εάν η εργασία έχει γίνει και ο ένοικος αυτός είναι ενοικιαστής. τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ιδιοκτήτη ο οποίος και είναι υπεύθυνος για το διαμέρισμα. Διαφορετικά, η μόνη λύση είναι να διεκδικήσετε τα χρήματα δικαστικά. Μέχρι όμως να γίνει το δικαστήριο θα πρέπει το διαμέρισμα αυτό να μπαίνει κανονικά στα κοινόχρηστα, και το ποσό που του αναλογεί να εισπράττεται από τα υπόλοιπα διαμερίσματα.

Αν παραγγείλω σήμερα πετρέλαιο, πότε θα το παραλάβω;

Αν δώσετε την παραγγελία σας το πρωί υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να παραλάβετε ακόμα και αυθημερόν, αλλιώς την επόμενη ημέρα και την ώρα που διευκολύνει εσάς.

Σε τι χρησιμεύει η προσθήκη βελτιωτικού;

Το βελτιωτικό πετρελαίου, βελτιώνει την καύση, μειώνει την κατανάλωση και διαλύει την παραφίνη. Επίσης καθαρίζει την δεξαμενή από τα κατάλοιπα. Είναι οικολογικό προϊόν.

Ποιά ποσότητα βελτιωτικού θεωρείται ενδεδειγμένη;

Η καταλληλότερη ποσότητα είναι 2 λίτρα βελτιωτικού ανά 1.000 λίτρα πετρελαίου. Καλύτερα να προστίθεται πριν από κάθε γέμισμα της δεξαμενής.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται συντήρηση του καυστήρα;

Συνήθως γίνεται πριν αρχίσει η χειμερινή σεζόν. Προτείνουμε όμως την εκτέλεση της εργασίας μετά το τέλος του χειμώνα που η καπνιά είναι μαλακή και ξεκολλάει εύκολα, αλλά και τεχνικοί έχουν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν σε αντίθεση με το χειμώνα.

Ποιες άλλες εργασίες μπορούν να γίνουν για να διευκολυνθεί η καλή λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης;

•Αποκατάσταση της θερμομόνωσης της εξωτερικής επιφάνειας του λέβητα και των σωληνώσεων του λεβητοστάσιου, αν έχουν καταστραφεί.

•Καθαρισμός της δεξαμενής πετρελαίου από σκουριές, λάσπες, νερό κλπ. μετά την εκκένωσή της, τουλάχιστον κάθε δύο (2) χρόνια.

•Απομάκρυνση των καπνοσυλλεκτών, αν υπάρχουν, από τις ταράτσες.

Ποιοι είναι οι κανόνες ασφαλείας του χώρου του λεβητοστασίου;

• Να διαθέτει επαρκή αερισμό (φυσικό ή τεχνητό)

•Να διατηρείται ο χώρος του καθαρός

•Να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σ’ αυτόν και να μην χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αντικειμένων και κυρίως εύφλεκτων υλικών.

•Να είναι μονίμως εφοδιασμένος με τους κατάλληλους πυροσβεστήρες, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τι είναι κετρική θέρμανση;

Είναι το σύστημα ομαδικής θέρμανσης, που καλύπτει τα διαμερίσματα και τους κοινόχρηστους χώρους ενός κτιρίου. Το σύστημα βασίζεται στην κυκλοφορία νερού, που ζεσταίνεται στο λέβητα και μεταφέρεται με τον κυκλοφορητή στα θερμαντικά σώματα. Τα θερμαντικά σώματα μεταδίδουν τη θερμότητα από το νερό στο περιβάλλον του σπιτιού. Έτσι το νερό κρυώνει και κατεβαίνει στο λέβητα, όπου ξαναζεσταίνεται για να κυκλοφορήσει πάλι και να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία.

Κάθε πότε και γιατί πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός της καπνοδόχου;

Η καπνιά από την καύση του πετρελαίου επικάθεται στα τοιχώματα της καπνοδόχου σχηματίζοντας παχύ στρώμα, το οποίο στενεύει την καπνοδόχο και εμποδίζει την έξοδο των καυσαερίων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα καυσαέρια να επιστρέφουν στο λεβητοστάσιο και από εκεί μέσα στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.

Κάθε πότε γίνεται ο καθαρισμός δεξαμενής, γιατί είναι <<υποχρεωτικός>> και τι γίνεται η ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει μέσα στην δεξαμενή;

Ο καθαρισμός της δεξαμενής πρέπει να γίνεται τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια γιατί το πετρέλαιο περιέχει σε μικρές ποσότητες χώμα, θειάφι, νερό, παραφίνη και λόγω του ειδικού βάρους κατακάθονται στον πυθμένα της δεξαμενής υπό μορφή καταλοίπων. Αφού τελειώσει η διαδικασία του καθαρισμού επιστρέφεται το καθαρό πετρέλαιο.

Γιατί οι πυροσβεστήρες πρέπει να αναγομώνονται;

Οι πυροσβεστήρες περιέχουν ειδική σκόνη με πυροσβεστικές ιδιότητες και ως προωθητικό αέριο της σκόνης άζωτο. Με την πάροδο του χρόνου, την ακινησία και την υγρασία, το περιεχόμενο πετρώνει με αποτέλεσμα να αχρηστεύεται ο πυροσβεστήρας. Επίσης και το άζωτο με τον καιρό διαφεύγει λόγω της χαλάρωσης της βαλβίδας και ο πυροσβεστήρας μένει χωρίς προωθητική δύναμη.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω απολύμανση στην πολυκατοικία;

Για την ριζική καταπολέμηση των ανεπιθύμητων οργανισμών, όπως έντομα και τρωκτικά τα οποία αποτελούν φορείς μολύνσεων και ασθενειών θα πρέπει να διενεργούνται αποτελεσματικές απολυμάνσεις ιδιαίτερα τις περιόδους αναπαραγωγής τους, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

Μιλήστε μαζί μας

Άμεσα ένας εκπροσωπός μας, θα σας εξυπηρετήσει